Категорија: Арахниди

Тарантула

Зборот „Тарантула“ е поврзан со смртоносен арахнид, но реалноста е поинаква… Откријте го и познајте ги карактеристиките, живеалиштето, храната, однесувањето, репродукцијата и заканите на тарантулата.

Прочитајте повеќе

Американската црна вдовица

Дали знаете зошто се нарекува црна вдовица? Овој арахнид се храни со мажјакот штом се парат. Овој и други интересни податоци како што се неговите карактеристики, храна, живеалиште и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Пајакот

Пајаци, тие суштества се толку вообичаени, но сепак толку извонредни. Знајте ги овде и откријте ги нивните карактеристики, нивното живеалиште, нивната храна, нивната форма на репродукција и нивната опасност.

Прочитајте повеќе

Скорпија

Скорпијата може да блесне под ултравиолетова светлина дури и по смртта. Откријте која е нејзината дистрибуција, од што се храни, како се репродуцира, какви се нејзините предатори и како се однесуваат на човекот.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата