Категорија: Риба

Сардина

Нивните обучени групи ни даваат прекрасни поморски шоуа со совршена координација. Сардините се мали сребрени риби со неверојатни карактеристики кои треба да се знаат.

Прочитајте повеќе

Пастрмка

Карактеристики на пастрмката, риби на семејството Salmonidae со неверојатен капацитет да ги носат своите различни животни циклуси и во слатководните води и во солените води.

Прочитајте повеќе

Папагал

Прекрасен, шарени и богат во тропските и суптропските води. Запознајте ги пастрмките, вид на многу чудни карактеристики.

Прочитајте повеќе

Електрични Ангвила

Всушност, електричната јагула не е јагула, туку риба од ostariofiso. Покрај тоа, тоа не е навистина агресивно, но ... Дознај повеќе повеќе карактеристики и знаат нивното живеалиште, нивните репродуктивни навики, нивната исхрана и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Кловновия риба

Има околу 30 видови популарни кловски риби, познати по портокалова и бела боја. Откријте повеќе физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, нивните закани и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Црвен лосос

Црвениот лосос е анадромска риба и е трет најчест вид лосос од Тихиот Океан. Ги знае своите физички карактеристики, живеалиште, исхрана, однесување, репродукција и закани.

Прочитајте повеќе

Mantarraya de Arrecife

Гребен пејзаж има најголем мозок на сите риби и може да ги регенерира своите ткива. Откријте ги нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, нивното однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Monkfish

Монарбата ги населува океанските длабочини и иако се нарекува "едно од најгрдните животни", се смета за деликатес. Ги знаете неговите физички карактеристики, хранење, репродукција и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Рибарски риболов

Постојат околу 40 видови на самострелска риба во светот и тие се многу популарни со аквариуми. Дознајте зошто и знаат нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивното однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Piranha

Пираната е позната по својот незаситен апетит и агресивност. Ги знае своите физички карактеристики, неговото живеалиште, своето однесување, неговото хранење, неговите репродуктивни навики и нејзините закани.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата