Категорија: Болести

ХИВ / СИДА

СИДА е една од болестите што најмногу се плаши од човекот, бидејќи неговиот ХИВ-вирус тврди околу 34 милиони смртни случаи во светот. Карактеристики, симптоми, причини, фактори на ризик, компликации, дијагноза и третман.

Прочитајте повеќе

Тифус

Тифус, таа болест од болви и крлежи, произлезена од пренатрупаност и недостаток на хигиена. Карактеристики, симптоми, причини, фактори на ризик, компликации, дијагноза и третман.

Прочитајте повеќе

Сифилис

Сифилисот не е сексуално пренослива болест која треба да се игнорира. Нејзините последици можат да бидат за жалење. Симптоми, причини, дијагноза и третман.

Прочитајте повеќе

Мали сипаници

Таа е многу заразна, а децата и бремените жени се многу ранливи на болеста. Карактеристики, причини, симптоми, фактори на ризик, компликации, дијагноза и третман на болеста.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата