Категорија: Ехинодерми

Море краставица

Дали знаевте дека морската краставица не е морска фабрика? Дознајте повеќе куриозитети тука и откријте ги нивните карактеристики, живеалиште, исхрана, однесување, репродукција и закани.

Прочитајте повеќе

Морска ѕвезда

Морна ѕвезда е бескрвна ехинодерма која има способност да го регенерира своето изгубено оружје. Ги знаат нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, нивните репродуктивни навики и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата