Категорија: Рептили

Американски крокодил

Од силна анатомија и повеќе од 300 килограми тежина, американскиот крокодил е еден од главните предатори на Новиот свет, иако нејзината хибридизација го отежнува нејзиното идентификување.

Прочитајте повеќе

Црна Мамба

Дендрозапис polylepis треба да се почитува. Таа е една од најпознатите смртоносни отровни змии во светот, сопственик на многу карактеристична анатомија која секој жител на Африка го признава до совршенство.

Прочитајте повеќе

Ретикулиран Пајтон

Тоа е најдолгата змија во светот, сопственик на неверојатен изглед и екстремна сила. Тој е роден во Стариот свет и неговата исхрана е составена од фауна со многу различни големини.

Прочитајте повеќе

Royal Python

Видно страшно и наметливо. Кралскиот питон е констрикторна змија со голема убавина која се дистрибуира низ целиот континент на Африка.

Прочитајте повеќе

Море желка

Сите видови желки се во опасност од исчезнување, иако некои се повеќе од други. Дознајте зошто, како и нивните карактеристики, живеалиште, исхрана, однесување и репродуктивни навики.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата