Категорија: Ракови

Јастог

Јастогите се поврзани со ракчиња и ракови, затоа тие споделуваат некои физички карактеристики. Информации и карактеристики за јастози, кои припаѓаат на супфилјата Крустаце.

Прочитајте повеќе

Пустинска рак

Се користи ракчиња со ракови на пустината, што ја користи празната обвивка на мекотел за да го насели. Дознајте интересни факти за пустината рак, неговата храна, репродукција, живеалиште и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Антарктикот Крил

Еден од најпознатите изобилство видови е Антарктикот, крило, кој игра фундаментална улога во синџирот на исхрана. Знајте ги неговите карактеристики, храна, живеалиште, однесување и важност.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата