Категорија: Биографии

Грегор Мендел

Грегор Мендел и неговиот придонес во познавањето на генетиката го стекнаа своето признание за придонес кон разбирање на варијациите, наследството и еволуцијата на живите суштества.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата