Синиот кит

Една од најголемите животни во светот е рокуалниот или синиот кит. Ги знае неговите карактеристики, хранење, навики на репродукција, однесување и предавање.

Прочитајте повеќе

Piranha

Пираната е позната по својот незаситен апетит и агресивност. Ги знае своите физички карактеристики, неговото живеалиште, своето однесување, неговото хранење, неговите репродуктивни навики и нејзините закани.

Прочитајте повеќе

Море желка

Сите видови желки се во опасност од исчезнување, иако некои се повеќе од други. Дознајте зошто, како и нивните карактеристики, живеалиште, исхрана, однесување и репродуктивни навики.

Прочитајте повеќе

Волкот

Волкот, високо територијално животно, има многу значајни општествени чинови. Откријте ги тука и да научите факти за нивната анатомија, исхрана, живеалиште, можноста за исчезнување и репродуктивни навики.

Прочитајте повеќе

Бела ајкула

Белата ајкула многу години го тероризира човекот. Откријте го големиот хищник на морињата, како и неговите карактеристики, хранење, репродукција и врска со човекот.

Прочитајте повеќе

Рис

За жал, четири постоечки видови рисови се соочуваат со значителни опасности. Знајте какви се нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивното хранење, нивната репродукција и нивниот вид.

Прочитајте повеќе

Orcas

Зошто кит убиецот го нарече кит убиец? Влезете и откријте; Покрај тоа, ги знае своите карактеристики, живеалиште, хранење, репродукција, однесување и предатори.

Прочитајте повеќе

Јагуар

Јагуарот е мачка која може да помине дебела и груба кожи на својот плен, па дури и желки. Научете интересни факти како што се: опис, живеалиште, репродукција, хранење и закани од јагуарот.

Прочитајте повеќе

Puma

Запознајте се со втората најголема мачка во Америка: пума. Откријте ги неговите физички карактеристики, хранење, репродукција, дистрибуција и закани.

Прочитајте повеќе

Пчела

Пчелата е еден од најпознатите инсекти и е познат по "танцот" кој го изведува за да комуницира. Откријте ги неговите физички карактеристики, неговото живеалиште, неговото однесување, нејзината репродукција, нејзините закани и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата