Синиот кит

Едно од најголемите животни во светот е китот или синиот кит. Знајте ги нивните карактеристики, храна, навики на репродукција, однесување и предација.

Прочитајте повеќе

Пирана

Пираната е позната по незаситниот апетит и агресивност. Знајте ги нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивното однесување, нивната исхрана, нивните репродуктивни навики и нивните закани.

Прочитајте повеќе

Рисот

За жал, четирите постојни видови на рисот се соочуваат со значителни опасности. Знајте кои се нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, нивната репродукција и нивните видови.

Прочитајте повеќе

Јагуар

Јагуарот е палто способен да минува низ густи и груби кожи од својот плен, па дури и школки од желка. Дознајте интересни факти како што се: опис, живеалиште, репродукција, храна и закани од јагуарот.

Прочитајте повеќе

Морска желка

Сите видови на желка се во опасност од истребување, иако некои повеќе од другите. Откријте зошто, како и нивните карактеристики, живеалиште, храна, однесување и навики на репродукција.

Прочитајте повеќе

Волк

Волкот, високо територијално животно, има многу изразени социјални редови. Откријте овде и научете ги податоците за нивната анатомија, храна, живеалиште, можност за истребување и репродуктивни навики.

Прочитајте повеќе

Бела ајкула

Белата ајкула го заплаши човештвото многу години. Откријте го одличниот предатор на морињата, како и нивните карактеристики, храна, репродукција и однос со човекот.

Прочитајте повеќе

Лигњи

Ако некој пијалник е повлечен од пипалата на лигњите, тој никогаш не може да се регенерира. Откријте ги карактеристиките, хранењето, дистрибуцијата, репродуктивните навики и заканите од овој мекотел.

Прочитајте повеќе

Пајакот

Пајаци, тие суштества се толку вообичаени, но сепак толку извонредни. Знајте ги овде и откријте ги нивните карактеристики, нивното живеалиште, нивната храна, нивната форма на репродукција и нивната опасност.

Прочитајте повеќе

Игуана

Знајте ги карактеристиките на игуаните, нивната анатомија, хранењето, живеалиштата и предаторите, како и заканите со кои треба да се соочат во нивното живеалиште.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата