Категорија: Инсекти

Голијат Тарантула

Неговиот изглед е малку застрашувачки и неговата тежина е поголема од онаа на сите пајаци, но навистина овој јужноамерикански арахнид не претставува смртен ризик за човечкото суштество.

Прочитајте повеќе

Скакулец

Скакулците се инсекти на подредениот Caelifera кои често се мешаат со штурците. Дистрибуција, живеалиште, хранење и општи карактеристики на скакулец.

Прочитајте повеќе

Летај

Непријатни и досадни за луѓето, домашните муви можат да носат повеќе од 100 патогени, некои предизвикуваат болести кај човекот.

Прочитајте повеќе

Spider Wolf

Нејзиниот изглед не е највозвишен, но ќе бидете изненадени кога ќе знаете дека тоа е интелигентен арахид и малку опасен за човечкото суштество. Дознај повеќе за паукот на волкот.

Прочитајте повеќе

Оса

Осата му припаѓа на истиот редослед како пчелата, но се разликува од "половината" што ја дели главата и градниот кош. Знајте ги вашите физички карактеристики, вашата исхрана, вашето однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Пчела

Пчелата е еден од најпознатите инсекти и е познат по "танцот" кој го изведува за да комуницира. Откријте ги неговите физички карактеристики, неговото живеалиште, неговото однесување, нејзината репродукција, нејзините закани и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Монарх Батерфлај

Пеперутката од монарх прави едно од најдолгите и најпознатите миграциски патувања во светот. Ги знае своите физички карактеристики, неговото живеалиште, своето однесување, неговото хранење, нејзината репродукција и нејзините закани.

Прочитајте повеќе

Молитва за Мантис

Молитвениот мантис е инсект именуван за позицијата на предните нозе, кои даваат појава на поединец кој се моли. Откријте ги неговите карактеристики, неговата исхрана, неговото однесување и неговите закани.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата