Категорија: Птици

Галапагос пингвин

Пингвинот Галапагос е ендемична птица на островите што го носат неговото име. Неговата географска локација го прави најсеверниот вид пингвин, додека другите негови врсници се движат низ водите на јужната хемисфера.

Прочитајте повеќе

Гулаб

Карактеристики на гулаби, интелигентни птици кои припаѓаат на семејството Колумбида. Видови видови, храна, живеалиште, однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Врана

Карактеристики на легендарната врана, црна птица поврзана со фарми и земјоделски култури. Тие се во можност да живеат во голем број живеалишта, од шуми до пустини.

Прочитајте повеќе

Макау

Макавот е еден од најголемите и највпечатливите неотропски видови на папагали поради шарената боја на неговиот лош и клун. Знајте ги нивните физички карактеристики, живеалиште, храна и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Паун

Паунот е национална птица на Индија и се одликува со прекрасните пердуви со долга опашка. Знајте ги нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, храна, однесување, репродукција и закани.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата