Категорија: водоземци

Cолчка од трска

Неизмерно отровни видови, се издвојува по својата огромна големина и затоа што е еден од најстарите водоземци некогаш откриени. Потоа откријте ги нивните импресивни физички карактеристики, нивните репродуктивни навики, нивното живеалиште, нивното однесување и нивните закани.

Прочитајте повеќе

Тигар саламандер

Тигарскиот тигар е еден од најголемите и нај шарени саламандери во Америка. Дознајте за неговите најважни карактеристики, како и за неговото живеалиште, храна, навики за репродукција, однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Аксолотл

Аксолотот е еден од најпознатите curубопитни ендемични видови во Мексико, познат и како „риба за одење“. Знајте ги неговите карактеристики, неговото живеалиште, неговото однесување, храната, како се репродуцира и кои се нејзините тековни закани.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата