Категорија: Цицачи

Гибон

Гибонот е хоминоиден примат кој е класифициран како малолетен мајмун, бидејќи неговата анатомија е различна од онаа на мајмуните, но не достигнува големина и карактеристики на големите мајмуни.

Прочитајте повеќе

Малезиски тигар

Тигарот на Малезија е подвидови на тековната класификација на таксономијата. Се карактеризира со ограничена дистрибуција и затоа што е една од најмалите тигри, иако тоа не го одвраќа од неговата сила или неговиот граблив инстинкт што ги разликува оние од неговите видови.

Прочитајте повеќе

Gинов Вит

Gинските otters се нарекуваат и „речни волци“ заради нивната голема големина, нивниот вкус за месо и нивната способност да се движат низ природното живеалиште без страв од соочување со големи предатори.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата