Категорија: Цицачи

Gibon

Гибонот е хоминоиден примат кој е класифициран како помал мајмун, бидејќи неговата анатомија е различна од онаа на мајмуните, но не ја достигнува големината и карактеристиките на големите мајмуни.

Прочитајте повеќе

Тигар на Малезија

Малезискиот тигар е подвид на тековната таксономска класификација. Се карактеризира со својата ограничена дистрибуција и со тоа што е еден од најмалите тигри, иако тоа не ја намалува својата сила или нејзиниот предаторски инстинкт што ги разликува оние од неговиот вид.

Прочитајте повеќе

Пигмати Тити

Пигматичниот мармасет или лавскиот мајмун е многу мал примат кој зафаќа голем дел од Јужна Америка. Нејзината големина е можеби нејзината препознатлива карактеристика, не надминува 20 см во должина.

Прочитајте повеќе

Гигант Вид

Гигантските видри, исто така, се нарекуваат "рек волци" поради нивната големина, нивниот вкус за месо и нивната способност да се движат низ нивното природно живеалиште, без страв од соочување со големи предатори.

Прочитајте повеќе

Вампир Бат

Вампирната лилјакот е хематофаголен цицач кој се храни со крвта на други животни, но не треба да се загрижени или да се загрижени. Тоа не е суштество кое го избира човекот како негова прва или единствена опција.

Прочитајте повеќе

Морска Вид

Enhydra lutris е името на еден вид на месојаден цицач кој се развива во морските средини. Од благороден изглед и карактеристични карактеристики, морската вира е најтешкиот член на семејството Mustelidae.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата