Категорија: Животни

10 мексикански видови во опасност од истребување

Мексико е мегадиверзиска земја со бројни ендемични животни, каде што одреден процент од нив се соочуваат со антропогени закани кои предизвикуваат нивното население да се намалува секој ден.

Прочитајте повеќе

7 Животни исчезнати во последните 50 години

Исчезнувањето на животните не е секогаш катастрофално ако се јавува природно, бидејќи може да се појават нови форми на подобро адаптиран живот. Меѓутоа, во последните 50 години човекот е одговорен за исчезнувањето на многу видови фауна.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата