Категорија: Птици

Пингвин од Галапагос

Галапагос пингвин е птица која е ендемична за островите кои го носат своето име. Нејзината географска положба го прави најсеверниот вид на пингвин, додека другите видови се движат низ водите на јужната хемисфера.

Прочитајте повеќе

Американски фламенко

Фламингото на Карибите е родната птица на Америка која се карактеризира со нејзините прекрасни бои на уникатен интензитет, кои се добиваат со носење посебна исхрана богата со каротеноиди.

Прочитајте повеќе

Paloma

Карактеристики на гулаби, интелигентни птици кои му припаѓаат на семејството Columbidae. Видови на видови, хранење, живеалиште, однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Равен

Карактеристики на легендарната врана, црна боја на птици поврзани со фарми и култури. Тие можат да живеат во голем број живеалишта, од шуми до пустини.

Прочитајте повеќе

Emu

Тоа е најголемата птица во Австралија и втората по големина птица по ној. Неговото име е Ему и неговата состојба на конзервација е "Мала загриженост".

Прочитајте повеќе

Macaw

Макавата е една од најголемите и највпечатливите видови на неотропни видови папагали поради нејзините шарени перја и клун. Ги знаат нивните физички карактеристики, живеалиште, исхрана и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Паун

Паун е национална птица од Индија и се одликува со прекрасните пердуви со долги опашки. Ги знае своите физички карактеристики, неговото живеалиште, хранење, однесување, репродукција и закани.

Прочитајте повеќе

Киви птица

Киви е многу уникатна птица од Нов Зеланд, бидејќи има долга и заоблена сметка и пердувите изгледаат како коса. Дознајте повеќе за кивиските карактеристики, како што се неговото хранење, живеалиште и репродукција.

Прочитајте повеќе

Toucan

Туканот е член на птица од семејството Ramphastidae и лесно препознатлив по долгиот, шарени клун. Откријте ги нивните физички карактеристики, живеалиште, однесување, хранење, репродукција и закани.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата