Категорија: Риба

Сардина

Нивните обучени групи ни даваат прекрасни морски емисии со совршена координација. Сардините се мали сребрени риби со неверојатни карактеристики што треба да ги знаете.

Прочитајте повеќе

Електрична јагула

Всушност, електричната јагула не е јагула, туку остео-риба. Покрај тоа, таа не е баш агресивна, но… Откријте повеќе одлики овде и познајте го неговото живеалиште, неговите репродуктивни навики, нејзината храна и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Риба кловн

Постојат околу 30 видови на популарната кловншка, препознатлива по својата портокалова и бела боја. Откријте повеќе физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната храна, нивните закани и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Риф Манта Реј

Стрежарот на гребенот има најголем мозок од сите риби и може да ги регенерира ткивата. Откријте ги нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, нивното однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Monkfish

Монкајците живеат во длабочините на океанот и иако се нарекуваат „едно од најгрдите животни“, таа се смета за деликатес. Знајте ги нивните физички карактеристики, храна, репродукција и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата