Категорија: Морски организми

Медузата вампир

Медузата на вампир нема никаква врска со оние ноќни суштества кои цицаат крв за да живеат. Овој мелавце на кефалопод има многу уникатна анатомија која е целосно прилагодена на неговата студена и темна средина.

Прочитајте повеќе

Медузата Колосална

Колосалните лигњи се најголемата лигњи кои се познати досега со 14 метри должина на телото. Најдобро од сè е што нејзиното постоење е мистерија, бидејќи никој не можеше да ги сретне возрасните примероци на прв поглед.

Прочитајте повеќе

Гигант Медузата

Мистериозно и фасцинантно. Значи, гигантските растојанија се разгледуваат во рамките на научната заедница, не е лесно да се најдат да ги знаат сите нивни карактеристики додека живеат во океанските длабочини.

Прочитајте повеќе

Заеднички медуза

Заедничката медуза е еден од најубавите видови на океаните. Откријте интересни факти за нивните физички карактеристики, исхрана, живеалиште, репродукција, однесување и закани.

Прочитајте повеќе

Воена морнарица

Тоа е најмногу отровно животно снимено на Земјата. Ги знае своите физички карактеристики, нејзината дистрибуција, неговото живеалиште, неговото однесување, неговото хранење, нејзината репродукција и опасноста од неговиот отров.

Прочитајте повеќе

Медуза

Медузата е позната по неколку имиња во различни култури: агуамала, малагуа, агуавива, итн. Откријте ги тука неговите карактеристики, дистрибуција, хранење, репродукција и опасност.

Прочитајте повеќе

Медузата

Ако морон е извлечен од пипалата на лигњи, таа никогаш не може да се регенерира. Дознајте ги карактеристиките, хранењето, дистрибуцијата, репродуктивните навики и закани од овој мекотел.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата