Категорија: водоземци

Капо жаба

Видови неизмерно отровни, забележани по огромната големина и како еден од најстарите водоземци кои биле откриени. Потоа откријте ги нејзините импресивни физички карактеристики, нејзините размножни навики, неговото живеалиште, неговото однесување и неговите закани.

Прочитајте повеќе

Саламандер Тигар

Тигар саламандерот е еден од најголемите и најразновидни саламандери во Америка. Ги знаете неговите најважни карактеристики, како и неговото живеалиште, исхрана, репродуктивни навики, однесување и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Axolotl

Аксолотлот е еден од најчудните ендемични видови на Мексико, исто така познат како "одење риба". Ги знае неговите карактеристики, неговото живеалиште, своето однесување, хранење, како се репродуцира и какви се нејзините тековни закани.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата