Категорија: Инсекти

Скакулец

Грасферите се инсекти од подфтата Каелифера кои честопати се мешаат со штурци. Дистрибуција, живеалиште, храна и општи карактеристики на скакулци.

Прочитајте повеќе

Летај

Непријатно и вознемирувачко за луѓето, куќите од домаќинство можат да носат повеќе од 100 патогени, од кои некои предизвикуваат болести кај луѓето.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата