Слушајте музика, гледајте филм, восхитувајте се на зграда, уживајте во чинија, посетете природен парк, слушајте радио шоу, гледајте телевизија, прочитајте списание. Сите се активности што ги направило секое човечко суштество, а сите се поврзани со работата на културните индустрии, јавете се на радио, кино, телевизија, музика, гастрономија и кој било друг уметнички и креативен израз.

Културните индустрии имаат голема моќ и достигнување во глобалните општества и се идеално средство за пренесување на кој било вид порака. Во овој контекст, Екологијата би можела да има уште поизразено место отколку во минатите времиња. Зошто?

Вие исто така може да ве интересира ... Потрошувачи, виновни

За почетниците, прашања за животната средина и за животните работи (или треба) која било личност вредна сол да се грижи за иднината. Екологијата е често изучувана наука во некои училишта и во одредени специјализирани места за истражување, проучување и развој, но интересот што се создава може да се зголеми ако се образувани од уметност. Во оваа смисла, во последно време се забележува тенденција кон производи од дома направени од отпад и предмети направени од големи компании, чија инспирација доаѓа од природата: мебел што наликува на дрвја, убави ламби за заштеда на енергија, облека фустан направен со еколошка ткаенина и други одржливи производи.

Се поставува прашањето: дали е точно да се искористи ментализиран проблем како позитивен за продажба? Се разбира, одговорот спаѓа во таа дебата што е вообичаена, во идејата да ја искористиме предноста за победа. Но, да заборавиме на маниханските мисли, односно со верба дека нешто е тотално добро или тотално лошо. Наместо тоа, зарем не би било подобро да се искористи маркетинг-возилото за да се направи познавање за еколошките идеи, ресурси и стратегии?

Запомнете дека не е доволно да пренесувате информации. Екологијата мора да има три области: теорија, практика и примена, во која реченицата „Не треба да фрлате пластични кеси на земја“ (теорија) се практикува со делење ѓубре во органски и неоргански лименки за отпад, и се применува, на пример , правејќи убава шарена пластична кеса за практична употреба.

Така, културните индустрии можат да бидат агенти на образование и еколошки промотори. Вклучувањето еколошки теми во филм, роман или радио емисија е ефикасна стратегија за интерес. Што е со таканаречените „зелени покриви“ што архитектите често ги вклучувале во нивните дизајни? Тие се убави, креативни проекти и нивното ширење го привлече вниманието на многу луѓе.

Во основни термини, станува збор за достапно знаење: да се воздигне theубовта кон животните, да се истакне важноста на грижата за животната средина, да се интересираат сите луѓе по природа и да се спроведат видливи активности за во иднина здрав преку креативноста и талентот на една или на многу луѓе. Важно е да не го заборавате овој пат, ако она што не е посакувано е строго да се продава Екологијата.

Пренесувањето идеи и чувства е заедничка цел на уметноста уште од античко време. Дека овие идеи се проектирани во димензија на одржливост, е позитивна точка на модерната ера.