Категорија: Биологија

Теорија на клетки

Годините на истражување за клетката не беа залудни. Теоријата на клетките ги спојува наједноставните концепти и бази за клетките и нивното функционирање.

Прочитајте повеќе

Делови на човечкото срце и нивните функции

Човечкото срце е многу важен орган во функција и структура. Благодарение на него, нашата крв циркулира во вистинската насока и хранливи материи ги достигнуваат другите органи на нашето тело.

Прочитајте повеќе

Делови на човечкиот мозок и неговите функции

Човечкиот мозок е структура која се состои од различни парчиња со уникатни и специфични функции. Секој дел ни овозможува да се движиме, размислиме, учиме и спасиме спомените.

Прочитајте повеќе

20 видови на протеини и нивните функции во организмот

Протеините се многу неопходни молекули за неколку процеси во нашиот организам. Тие се од суштинско значење и не се од суштинско значење, што значи дека има неколку кои треба да се добијат преку храна.

Прочитајте повеќе

12 Разликите меѓу Еукариотската клетка и Прокариотската клетка

Еукариотските и прокариотските клетки припаѓаат на различни начини на живот. Ова значи дека секој има свои биолошки процеси и карактеристики.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата