Категорија: Арахиди

Голијат Тарантула

Неговиот изглед е малку застрашувачки и неговата тежина е поголема од онаа на сите пајаци, но навистина овој јужноамерикански арахнид не претставува смртен ризик за човечкото суштество.

Прочитајте повеќе

Spider Wolf

Нејзиниот изглед не е највозвишен, но ќе бидете изненадени кога ќе знаете дека тоа е интелигентен арахид и малку опасен за човечкото суштество. Дознај повеќе за паукот на волкот.

Прочитајте повеќе

Тарантула

Зборот "Тарантула" е поврзан со смртоносниот арахнид, но реалноста е поинаква ... Откријте ја и препознајте ги карактеристиките, живеалиштето, хранењето, однесувањето, репродукцијата и заканите од тарантулата.

Прочитајте повеќе

Црна вдовица Американец

Дали знаете зошто таа се вика црна вдовица? Овој арахнид се храни на мажот откако ќе се сопне. Оваа и други интересни информации како што се нејзините карактеристики, хранење, живеалиште и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Пајакот

Пајаците, тие суштества толку чести и во исто време толку извонредни. Ги познајте овде и откријте ги нивните карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, начинот на репродукција и нивната опасност.

Прочитајте повеќе

Шкорпија

Скорпијата може да свети под ултравиолетова светлина дури и откако ќе умре. Дознајте каква е неговата дистрибуција, што се храни, како се репродуцира, какви се неговите предатори и како се однесува на човекот.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата