Категорија: ехинодерми

Морски краставица

Дали знаевте дека морскиот краставица не е морска фабрика? Откријте повеќе iosубопитства овде и откријте ги неговите карактеристики, живеалиште, храна, однесување, репродукција и закани.

Прочитајте повеќе

Морска риба

Starвездената риба е бескрвен ехинодерм која има можност да ги регенерира изгубените раце. Знајте ги нивните физички карактеристики, нивното живеалиште, нивната исхрана, нивните репродуктивни навики и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата