Категорија: Информации

Малтретирање кај деца, сигнали и дејства

Заплашувањето е чин што може да се спречи. Оваа практика има многу сериозни последици каде што детето или младото лице се развиваат до зрелоста завиткано во несигурност, страв и негативни мисли.

Прочитајте повеќе

НК Природни убијци

Благодарение на НК клетките, нашето тело ја победува битката против многу болести или заболувања. Овие клетки ги препознаваат инвазивните и штетните елементи кои сакаат да останат незабележани.

Прочитајте повеќе

Храна од животинско потекло

Храната од животинско потекло има голема количина на хранливи материи што овозможуваат подобро функционирање на нашите системи. Сепак, злоупотребата на оваа група за храна може да биде контрапродуктивна и уште полоша ако не се комбинирани со растителни и минерални нутриенти.

Прочитајте повеќе

Злоупотреба на животни

Злоупотреба на животни е секој чин што го спречува развојот и благосостојбата на животното, било домашно или диво. Постојат многу видови на малтретирање на животните, почнувајќи од сурови дела до неволни дела што ги создава човекот.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата