Категорија: Животни

Благосостојба на животните

Благосостојбата на животните е да го почитуваат животот на секој животински организам во секое сценарио што се случува. Без оглед на тоа дали дома или во дивината, животните мора да живеат според нивната природа без нарушувања или смртни случаи насилни.

Прочитајте повеќе

10 мексикански видови во опасност од истребување

Мексико е мегадиверзиска земја со бројни ендемични животни, каде што одреден процент од нив се соочуваат со антропогени закани кои предизвикуваат нивното население да се намалува секој ден.

Прочитајте повеќе

7 Животни исчезнати во последните 50 години

Исчезнувањето на животните не е секогаш катастрофално ако се јавува природно, бидејќи може да се појават нови форми на подобро адаптиран живот. Меѓутоа, во последните 50 години човекот е одговорен за исчезнувањето на многу видови фауна.

Прочитајте повеќе

Gibon

Гибонот е хоминоиден примат кој е класифициран како помал мајмун, бидејќи неговата анатомија е различна од онаа на мајмуните, но не ја достигнува големината и карактеристиките на големите мајмуни.

Прочитајте повеќе

Пингвин од Галапагос

Галапагос пингвин е птица која е ендемична за островите кои го носат своето име. Нејзината географска положба го прави најсеверниот вид на пингвин, додека другите видови се движат низ водите на јужната хемисфера.

Прочитајте повеќе

Медузата вампир

Медузата на вампир нема никаква врска со оние ноќни суштества кои цицаат крв за да живеат. Овој мелавце на кефалопод има многу уникатна анатомија која е целосно прилагодена на неговата студена и темна средина.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата