Категорија: ракови

Омар

Лобстерите се поврзани со ракчиња и ракови, поради што тие споделуваат некои физички карактеристики. Информации и карактеристики за јастози, кои припаѓаат на подфиларијата Crustacea.

Прочитајте повеќе

Рак од пустиник

Тоа се нарекува рак на ракотворби на ракот што ја користи празната школка од мекотел за да го насели. Запознајте се со интересни факти за ракот на исцелителот, неговото хранење, репродукција, живеалиште и многу повеќе.

Прочитајте повеќе

Крил Антарктик

Еден од најзастапните видови е крилото на Антарктикот, кое игра фундаментална улога во синџирот на исхрана. Ги знаат нивните карактеристики, исхрана, живеалиште, однесување и важност.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата