Автор: BioEnciclopedia

Чарлс Дарвин

Чарлс Дарвин секогаш го доведува во прашање потеклото на живите суштества. По долга истрага, нивното знаење било заробено во "Потеклото на видовите".

Прочитајте повеќе

Грегор Мендел

Грегор Мендел и неговиот придонес во познавањето на генетиката го стекнаа своето признание за придонес кон разбирање на варијациите, наследството и еволуцијата на живите суштества.

Прочитајте повеќе

Сигмунд Фројд

Сигмунд Фројд, татко на психоанализа, воведе хипноза за да присуствува на неговите пациенти кои минале низ трауматични искуства.

Прочитајте повеќе

Аристотел

Аристотел беше голем мислител со големо влијание на овој ден. Може да доминира од теми како музика, до комплексноста на зоологијата.

Прочитајте повеќе

Луј Пастер

Биографија на Луј Пастер, гениј во хемијата и микробиологијата, кои придонесоа за вредни откритија за науката и медицината.

Прочитајте повеќе

Последни пораки

Следете нè на мрежата