Категорија: Болести

ХИВ / СИДА

СИДА-та е една од најплашените заболувања од страна на човекот, бидејќи нејзиниот ХИВ вирус почина околу 34 милиони смртни случаи низ целиот свет. Карактеристики, симптоми, причини, фактори на ризик, компликации, дијагноза и третман.

Прочитајте повеќе

Тајфус

Тајфус, таа болест од болви и крлежи, произлегуваат од пренатрупаност и недостаток на хигиена. Карактеристики, симптоми, причини, фактори на ризик, компликации, дијагноза и третман.

Прочитајте повеќе

Следете нè на мрежата